Delad glädje är dubbel glädje

Att anlita en lektör kan kännas lite motigt första gången. Det kostar pengar utan att en vet om en kommer att tjäna några.

Att anlita en lektör kan också vara härligt, för en får en samarbetspartner som har samma strävan som en själv – att manuset blir så bra som det bara går. Att det glänser och att läsaren bara fortsätter att läsa utan att märka att tiden går.

Jag älskar att läsa alla dessa manus. Ni författare överraskar mig med er kreativitet och när jag får möjlighet att gå en andra runda med samma manus tror jag knappt mina ögon. Det är precis samma berättelse, samma berättarröst – men ändå – det har vuxit och har blivit något helt annat. Ord är kraftfulla.

Denna veckan har jag avnjutit manuset till andra delen i en trilogi som verkligen kittlat fantasin och lämnat mig i funderingar. Det blev tomt efteråt – precis som när man läst en god bok på fritiden. Till min stora glädje fick jag ett meddelande av författaren Gunborg Sahlin redan dagen efter:

Nu har jag tittat närmare på dina förslag och rättningar och vilket arbete du gjort och med vilken skärpa!

Jag är mycket imponerad – tack!

Har en del att göra nu som du förstår, men ville bara att du skulle veta hur mycket jag uppskattar ditt arbete.

Nu sprudlar jag av energi igen, tomheten är som bortblåst.
Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *