Inspirerande heldag om att skriva livskildringar – framgångar och fällor

Tidningen Skriva arrangerar en heldag med goda råd och förläggarnas bästa tips den 18 april i Betlehemskyrkan, Göteborg.

Hyllade författare och förläggare berättar

Fotograf: Anna-Lena Ahlström

På plats är feelgoodförfattaren Emma Hamberg som skrivit en självbiografisk historia i romcom-karaktär, Resten av allt är vårt, efter att hennes man fått komplicerade hjärnskador och hon till slut väljer att lämna honom.

Fotograf: Kajsa Göransson

Ingrid Carlberg berättar om hur man skriver om ikoner. Hon har belönats med Augustpriset för bästa fackbok 2012 för sin biografi om Raul Wallenberg, Det står ett rum här och väntar på dig, och är aktuell med en bok om Alfred Nobel som kom ut förra året.

Anders Sjöqvist, non-fiction förläggare på nya Strawberry förlag är där och berättar vad en förläggare tänker på vid antagningen av en ny författare.

Maria Bournocle berättar om hur hon sprang över en väl gömd familjetragedi som hon inte kunde släppa taget om och hur det blev till hennes debutroman Det kom för mig i en hast – historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson.

Fotograf: Magnus Bergström

Martin Schibbye, journalist, är också där och berättar om hur man skriver om sig själv … och andra. Han har själv suttit fängslad i 438 dagar i Etiopien efter att ha blivit fängslad på en reportageresa. Traumat skrev han av sig tillsammans med fotografen Johan Persson som också var med. Därefter har han skrivit om journalisten Dawit Isaak, Jakten på Dawit, och hans fruktansvärda öde, fängslad i Eritrea sedan 2001.

Det finns även tid och möjlighet att ställa frågor direkt till förläggaren Anders Sjöqvist, Strawberry förlag, och Tidningen Skrivas chefredaktör Tobias Regnell, som även är förlagschef på Offside Press, när de pratar om fällor och framgångsfaktorer för olika slags livsskildringar.

Kostnad: 890 kr
Som Skriv-prenumerant får man 200 kr rabatt.

Anmälan kan göras här ✏️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *