Varför började du skriva?

Efter att ha lyssnat på Denise Rudbergs och Ingrid Carlbergs sommarprat i P1 blir jag väldigt nyfiken på hur andra författare började skriva. Vad har varit drivkraften? Har skriv- och läslusten varit med från början, eller var det något särskilt som triggade igång den?
Både Denise och Ingrid har alltid älskat att läsa och båda två har dramatiska livsöden, väl värda att lyssna på.
Ingrid Carlberg började som journalist och när spaltmetrarna inte räckte till för hennes djuplodande porträtt och granskande artiklar bytte hon format till böcker. Att hon började skriva om intressanta personer som Alfred Nobel och Raoul Wallenberg, som hon kallar osynliga hjältar, beror på att sådana räddat hennes liv mer än en gång.
Denise Rudberg skriver av en helt annan anledning. För henne öppnades en helt ny värld när hon knäckte bokstavskoden och lärde sig läsa. Det blev en viktig verklighetsflykt, en som hon numer livnär sig på.
Varför skriver du? Berätta gärna här eller på Facebook.
Ingrid Carlberg, sommarvärd P1, 1 juli 2021
Fotograf: Kajsa Göransson

Ingrid Carlberg, sommarvärd P1, 1 juli 2021.

Författare till bland annat: Nobel den gåtfulle Alfred, hans värld och hans priser.

Fotograf: Anna-Lena Ahlström

Denise Rudberg, sommarvärd P1, 30 juni 2021

Författaren bakom serien Elegant crime och Kontrahenterna, en ny serie om tre kvinnor under andra världskriget, som får mig att tänka på en av hennes mormödrars livsöde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *