Gratis boktrailer

Jag läste just om Snezana Lindskog på boktugg.se. Hon gjorde en boktrailer till sin debutroman Av gudarna märkta och tyckte det var så roligt att hon nu gör det för andra författare – gratis!

Det behöver inte vara så svårt som det låter

Många datorer har någon sorts presentationsprogram installerat – Macar har KeyNote, PC har ofta PowerPoint.

Gör några slides med omslaget och kanske någon annan passande bild (Pixabay har många som är gratis att använda även kommersiellt) låt titeln, ditt namn och några lockande meningar glida in och avsluta med var man kan kan köpa den eller när den kommer ut. ”Exportera” eller ”Spara som” film och du har något som fångar intresset bra mycket mer än en bild!

Programmen låter även bilderna röra på sig – glida in eller ut, krympa eller expandera tills man bara ser en spännande detalj av bilden.

Tycker du det är roligt så kan du skapa en riktigt bra kort trailer utan alltför stora besvär – bäst resultat får man om de är under en minut på Facebook, på Twitter och Instagram skall de helst vara kortare, runt en halv minut.

Titta på några trailers och lär av Dem

Snezanas är väldigt vackra, men de är aningens för långa. Risken är stor att många klickar vidare innan de hunnit se klart. Hellre kort och koncist – konkurrensen om intresset är så stor att man inte kan unna sig att gå in på detaljer.

Om du inte vill göra den själv trots allt, kontakta Snezana och diskutera hur du vill ha din trailer.

Ha en riktigt härlig påsk

Ett svar på ”Gratis boktrailer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *